Cele sapte pene ale vulturului

Anul trecut in Zanzibar mi-a fost recomandata o carte cu o poveste de viata, cu o calatorie atat spirituala cat si de viata de zi cu zi. Nu am gasit sa cumpar cartea, asa ca am revenit la persoana care mi-a recomandat-o 🙂

“Cele sapte pene ale vulturului – Henri Gougaud” …

Aceste sapte pene sunt invataminte de viata, o parte sunt date iar cealalta trebuie descoperite insa toate trebuie traite…

1. Lucrurile si oamenii care-ti incruciseaza drumul nu vin degeaba. Asta este secretul primei pene.

3. Secretul celei de-a treia pene a vulturului este stapanirea atentiei. Orice ai face, oriunde ai fi, nu da intreaga atentie oamenilor, imaginilor sau evenimentelor care te inconjoara. Pastreaza o parte pentru tine insuti. Ca aceasta parte o fi subtire, saraca precum un fir de apa in desert, ca o fi aproape infima, putin importa. Esentialul e sa n-o lasi sa se piarda si s-o dirijezi cu incapatanare catre persoana ta. Astfel in tine va ramane intotdeauna o lampa aprinsa, langa o usa intredeschisa, prin care Fiinta va putea sa te traga de maneca, de fiecare data cand va trebui. Asta nu te va impiedica sa vorbesti, sa asculti, sa actionezi ca un om obisnuit.Vei fi tu insuti, nimeni altul. In atentie este o forta nemarginita.

5. Inceteaza sa crezi ca tu esti ceea ce gandesti. Tu nu esti ceea ce gandesti. Inceteaza sa reduci fiinta ta la dimensiunea capului tau. Singura simtirea te poate apropia de parfum. Serveste-te de ochii tai, de urechile tale, de gustul, de mirosul, de mainile tale. Respira, respira si las-o sa intre.

7. Pana invierii, a trezirii. De cum iti va atinge capul vei sti sa mergi cu adevarat, fara carje, cu ochii deschisi. Nu vei mai fi prizonier al capriciilor tale, al nevoilor, al credintelor si visurilor tale, al trecutului tau.

 

A doua sparge verigile fricii, suferintele, a patra care ajuta la inmagazinarea fortelor spatiului, a sasea care ne permite sa ne vedem fara frica, asa cum suntem.

Share it if you enjoy it: