Hipopotami în Serengeti, Tanzania

După două ture de Safari în Tanzania am reușit să văd în cele din urmă hipopotamii afară din apă. Pentru asta a trebuit să ajungem înainte de răsăritul soarelui la locul unde-și petrec viața, un lac evident.

Hipopotamul deși mare, este ierbivor și de obicei se hrănește în cursul nopții astfel încât ziua o petrece în apă… dormind în general. Asta datorită pielii sensibile la lumina soarelui. Ca și curiozități, hipopotamul este animalul terestru cu cea mai mare deschidere a gurii atingând aproape 180 de grade.

Deși cântărește cca. 1500kg (un mascul) și în ciuda picioarelor scurte poate atinge cu ușurință viteza de 30km pe oră, prin urmare nu este de stat în preajma acestora, știindu-se de asemenea ca fiind animale ce pot ataca oameni.

În tura asta am avut ocazia să văd unul fugind, în timp ce-i fotografiam pe cei ce-și făceau curaj să coboare în apă și abia se mișcau, Sorin strigă la noi din cealaltă mașină de safari că în spatele nostru este un hipopotam. Ne-am întors rapid și l-am surprins pe acesta cum fugea din iarba mare spre lac… am rămas impresionat de viteza lui. A mai zăbovit cu noi, chiar s-a îndreptat spre noi să ne impresioneze căci locul pe unde vroia să coboare în apă era prin altă parte. În cele din urmă ne-a ocolit și a ajuns spre fericirea tuturor la apă.

O selecție ce merită o pagină dedicată pe blog 🙂

Share it if you enjoy it: