Holi Festival, India 2020

10 Martie 2020, înainte de a se declara pandemie de Covid-19, a avut loc Festivalul Holi iar în acest an nu s-a mai organizat ceva de amploare, doar localnicii au sărbători la temple în mod tradițional.

Holi este festivalul primăverii sărbătorit de hinduși în India, Nepal, Sri Lanka și alte comunități unde se regăsesc persoane de această religie. Se sărbătorește la sfârșitul iernii în ultima zi cu lună plină.

Este pentru prima dată când particip la un astfel de eveniment iar bucuria pe care am întâlnit-o acolo a depășit orice așteptare. Unii dansau, alții se rugau în acea învășmășală, își urau “happy Holi” și își dădeau cu culoare unul altuia.

Ca echipament foto am folosit Canon 5D mark III cu doar un obiectiv fix de 35mm f1.4L. Am ales acest obiectiv pentru a căuta și a mă concentra pe anumite subiecte pe care doream să le scot în evidență. De asemenea obiectivul fix te face să te miști șă să cauți subiecte ce să se încadreze în focala aleasă.

Evident că mi-am protejat aparatul, pentru asta am folosit husa de ploaie Kathay KCRC-2, filtru UV pe obiectiv și parasolar.

Share it if you enjoy it: