O dimineață în Maramureș.

Dupa câteva zile petrecute în Bucovina alături de prieteni dragi, am plecat seara târziu spre Maramureș, destinația Ieud.

Mi-am dorit de mult să fac un cadru cu Biserica de Lemn si cu fumuri sau ceață, motiv destul de puternic pentru mine pentru a aștepta răsăritul câteva ore în mașină.

Răsăritul a fost pe măsura așteptării, însă surpriza plăcută a venit în drumul meu spre mașină. Am întâlnit doi bărbati ce descărcau îngrășământ natural dintr-o căruță. Am intrat în vorbă cu ei, și m-au invitat să mă ducă cu căruța la mașină, să mai stăm la povești pe drum. Uite așa am ajuns să-l cunosc pe Grosu Vasile și ferma lui. Am petrecut vre-o două ore bune, plimbându-mă cu căruța, spunând povești, păreri de viață si altele.

Grosu Vasile un Domn la 56 de ani cu mulți ani munciți in Germania, Italia și alte țări din Europa, s-a întors acasă și și-a făcut o fermă de vre-o 70 de vaci. Are băieți angajați ce-l ajută la treburile zilnice. Cei 6 copii sunt mari, trei fete măritate și trei băieți. M-au impresionat bucuria și simplitatea lui… “astea sunt mașinile băieților mei, mie-mi place căruța mea, îmi fac treaba cu ea”.

N-am putut pleca cu mâna goală, mi-a dat un borcan de iaurt poaspăt, brânză de casă și o turtă caldă cu brânză.

Am plecat cu inima plină de bucurie…

 

Share it if you enjoy it: