O noua lume, cea subacvatica… Zanzibar

In Septembrie 2015 am avut prima experienta in Zanzibar, experienta care a dus la expozitie si dupa aceea la o tura foto. Atunci am avut ocazia sa surprind doar lumea terestra, insa acum am surprins si o alta lumea, cea subacvatica.

Echipament folosit: Nikon 1 J3 kit 1 NIKKOR, VR 10-30mm f/3.5-5.6 impreuna cu carcasa subacvatica Nikon WP-N2

Prima iesire a fost la snorkeling, corali, pesti colorati, pesti sebra, sabiute si multe alte specii. Evident ca ne-am fotografiat si pe noi 🙂 asa ca incep prezentarea fotografica prin a-i cunoaste si pe o parte din participantii la tura foto:

Razvan Teodorescu

Razvan Teodorescu

Ruxandra Moraru

Ruxandra Moraru

Ana-Maria Popa

Ana-Maria Popa

Narcisa Andreea

Narcisa Andreea

Ruxandra si Sorin

Ruxandra si Sorin

Tedy si Diana

Tedy si Diana

Adriana

Adriana

Ruxandra Moraru

Ruxandra Moraru

 

 

Ceea ce am surprins in imagini este doar o foarte mica parte a ceea ce se intampla la snorkeling, varietatea de pesti, stele de mare, corali, atmosfera locului si evident fructele pe care le-am servit in pauza au un gust aparte dupa snorkeling.

DSC_8963

DSC_8979

DSC_8930

DSC_9001

DSC_9110

DSC_8999

DSC_9104

DSC_9034

DSC_9351

 

Pentru excursia cu delfinii ne-am trezit la 4:30am in dorinta noastra de a prinde si rasaritul (de la pensiune pana in locul de unde se ia barca pentru a merge in larg la delfini se merge cca. o ora si jumatate). Un alt motiv pentru a pleca atat de devreme a fost si acela de a fi cat mai putini turisti, si asa a si fost doar trei barci din care doua ale noastre.

Drumul cu barca si cautarea delfinilor a durat destul de mult, chiar ma ingrijoram ca am putea pleca de acolo fara sa-i vedem, lucru ce se poate intampla. Insa am fost norocosi si de data aceasta, si ce noroc. Pentru mine a fost a treia experienta si pot spune ca cea mai intensa si deosebita si ma bucur din suflet ca am avut ocazia sa o si imortalizez. Aceasta a devenit si una dintre cele mai importante experiente din viata mea.

Va invit de aceasta data sa urmariti nu numai cateva fotografii cat si filmulete realizate cu Nikon 1 J3.

DSC_9283

DSC_9270

DSC_9298

DSC_9305

DSC_9296

DSC_9288

 

Am si doua filmulete ce merita din plin postate si vazute.
In primul urmaream delfinul cum mergea pe la fundul apei, cand la un moment dat a inceput sa urce exact spre mine, nu-mi venea sa cred. Sentimentele traite in apa sunt diferite fata de cele traite la suprafata, cel putin pentru mine. Apoi in timp ce urmaream delfinul concentrat, m-am trezit cu “o gasca” in dreapta mea 🙂

Joaca delfinilor 🙂

 

Despre echipamentul folosit:

Multumesc celor de la Nikon pentru echipamentul pus la dispozitie. Cu ajutorul lor am avut oportunitatea de a impartasi cu voi experienta traita.

Echipamentul folosit a fost: Nikon 1 J3 kit 1 NIKKOR, VR 10-30mm f/3.5-5.6 impreuna cu carcasa subacvatica Nikon WP-N2.

Ca si setari, am preferat sa nu ma concentrez pe echipament si sa fiu atent la ceea ce se intampla in jurul meu, prin urmare l-am folosit in modul auto creative, iar ca setari generale am avut iso400, f4-5 si timp de expunere intre 1/500-1/2000 sec.

Toate fotografiile le-am facut direct in format jpeg, iar pe scurt pentru prima experienta traita si impartasita pot spune ca sunt foarte multumit de rezultat.

 

Share it if you enjoy it: