Satul de la capătul lumii, din centrul României – Gherdeal, Sibiu

Când mergi spre Gherdeal ai impresia că se sfârșește lumea iar când îl vezi de sus de pe deal, înainte de a intra în el, parca ai ajuns la capatul lumii.

Am aflat de acest sat de la un prieten, Daniel și cum eram prin zona ne-am propus să-i facem o vizită si să-l surprindem dimineață devreme. Am fost inspirați cu privire la perioada și la timp, fiind întâmpinati de o atmosferă mistică aș putea spune, cu ceață și chiciură, cu varful bisericii făcându-si loc în ceață, cu fumul de dimineață de la o singură casă, cu toată această atmosferă petrecută într-o vale iar munții Făgărași dincolo de deal parcă într-o altă lume.

M-am plimbat de-a lungul dealurilor în afara satului pentru a surprinde întâi atmosfera văzută de sus cu munții Făgărași în fundal, munți ce nu se văd din sat. După aproape o jumătate de ora de admirat și fotografiat am îndrăznit să intru și în sat, așa l-am întâlnit pe Helmut, unul din bătrânii locurilor ce tocmai a împlinit 62 de ani și care mai are grijă de câte o casă și de ceva oi din afara satului.

Satul este acum un amestec între case părăsite și case renovate însă pentru că nu l-am găsit deloc animat până am plecat din el în jurul orei 9:00am, ne-a dat un sentiment de pustietate, însa cu mult potențial de a prinde viață.

Alma, cațeaua de la singura pensiune de aici (Casa la Tei, spera să-i dea drumul din luna Mai), mi-a fost alături în plimbarea mea prin sat parcă să-mi alunge sentimentul de pustietate.

Pentru cei ce doresc să ajungă aici, drumul este neașteptat de bun și se poate ajunge cu orice fel de mașină.

 

Share it if you enjoy it: