Vârful Ciucaș 1954m – iarna

După ce am făcut un traseu spontan de la Pasul Bratocea la Cabana Ciucaș în condiții de iarnă dar cu vizibilitate redusă din cauza ceții, mi-am propus să revin pe acest traseu cât mai repede dar în condiții de vizibilitate mai bune, pentru a mă bucura de peisaj și pentru a-mi umple “tolba” cu fotografii.

Cum am ajuns acasă am verificat starea vremii în zona Ciucaș-ului și am văzut că am două zile în cursul săptămânii când pot reface traseul. L-am cooptat pe Sorin Pletea și uite așa ne-am echipat bine, de data aceasta cu planul de a petrece o noapte la Cabana Ciucaș.

În jurul orei 13:30 am plecat de la Pasul Bratocea spre Cabană. Plafonul de nori era deasupra noastră, aveam vizibilitate bună așa că ne mai opream din când în când pentru fotografii. Știam că vom ajunge după apus, însă speram totuși să nu fie prea târziu. Fotografiile ne-au încetinit cu cca. o oră față de timpul parcurs de mine cu câteva zile în urmă, dar m-am bucurat totuși că am avut ceva lumină când am făcut dreapta la Șaua Tigăilor. De aici s-a instalat și oboseala, aveam de urcat, era deja întuneric, entuziasmul pentru fotografiat dispăruse și nu ne mai gândeam decât la ciorba caldă de la Cabană.

În cele din urmă am ajuns în jurul orei 18:30, după exact 5 ore de mers în care am parcurs cca. 9,4km.

Planul pentru a doua zi nu era bătut în cuie, știam doar că vrem să facem răsăritul mai sus de Cabană, lucru pe care l-am și făcut. Sorin îmi spune la un moment dat “hai mai sus spre vârf, de acolo sigur se vede mai bine” și uite așa ne-am trezit amândoi în drum spre Vârful Ciucaș pe partea cu “Babele la sfat”. Nu mi s-a părut un traseu dificil mai ales că eram odihniți, însă vântul destul de puternic ne-a creat ceva probleme. Partea frumoasă care ne-a adus entuziasm a fost clarul cerului, albastrul acestuia, peisajul de răsărit, avioanele ce treceau se auzeau mult mai puternic, ceaiul cald din termos, zăpada spulberată de rafalele de vânt… toate acestea au contribuit la atingerea vârfului în cca. 2 ore de la Cabana Ciucaș, evident cu tot cu opririle noastre pentru fotografie.

Vă invit mai jos să refaceți această călătorie prin fotografiile realizate.

Echipament foto folosit: Canon 5D Mark IV cu 16-35mm f4L IS

Mulțumesc!

Share it if you enjoy it: